Categorieën
Uncategorized

Tips voor autohuur in binnen-en buitenland

Een auto huren betekent dat je veel vrijheid tegemoet kan zien. Of je nu voor een dag of een maand een auto huurt, je kan gaan en staan waar je maar wil. Een handige oplossing wanneer je niet in het bezit bent van een auto, of op vakantie gaat met het vliegtuig en je eigen auto niet bij de hand hebt.

Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het huren van een auto?

auto huren

Voordelen van auto verhuur

Veel mensen hebben een auto voor de deur staan. Zeker wanneer je voor je werk ver moet reizen of niet afhankelijk wil zijn van het openbaar vervoer, kan een auto uitkomst bieden.

Maar wanneer je financiële positie het niet toelaat om een auto te kopen, of je maar zelden een auto nodig hebt, kan het huren van een auto een goede oplossing zijn. Een groot voordeel van huren is dat je een vast bedrag betaalt voor een bepaalde periode.

Je houdt dus de kosten in eigen hand en hebt bovendien geen terugkerende vaste lasten die je bij een eigen auto wel zou hebben. Je hoeft geen rekening te houden met wegenbelasting of onderhoud, en de verzekering zit bij de autohuur inbegrepen. Zorgeloos rijden dus zonder dat je achteraf voor onverwachte verrassingen komt te staan.

En een auto leasen?

Een andere optie om tijdelijk een auto te regelen is door te leasen. Leasen heeft ten opzichte van huren zo zijn voordelen en nadelen. Wanneer je een vast maandbedrag kan missen en ook weet dat je deze maandlasten gedurende een paar jaar kan blijven betalen, dan kan leasen een goede optie zijn.

Daarnaast moet je een vast inkomen kunnen aantonen en dien je rekening te houden met het feit dat het tussentijds opzeggen van het leasecontract een dure aangelegenheid kan zijn.

Wanneer je een auto huurt, heb je meer flexibiliteit en heb je geen maandelijks terugkerende kosten. Je betaalt vooruit en hoeft geen vast inkomen op te geven. Wanneer je echter voor een langere termijn huurt, kunnen de kosten uiteindelijk wel hoger uitvallen dan wanneer je voor een lease zou kiezen. Het is dus belangrijk om van tevoren af te wegen hoe lang je een auto nodig hebt en welke optie het beste is ten opzichte van je financiële bestedingsruimte.

Auto huren in Nederland

In Nederland kan je voor zowel de korte als lange termijn een auto huren bij verschillende bedrijven. Misschien ga je een dagje weg en heb je geen auto tot je beschikking, of wil je op een korte vakantie naar een plek die moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

Voor één of meerdere dagen is het een prima optie om voordelig een auto te huren. Waar je rekening mee dient te houden, is dat het huren voor één dag in verhouding duurder is dan het huren voor een week. Echter zijn er genoeg bedrijven te vinden waar je voordelig een auto kan huren voor één dag, zoals Sixt en Bo-Rent.

Wil je een auto voor een langere termijn huren, bijvoorbeeld voor een maand? Meestal ben je dan goedkoper uit, omdat je dagprijs gemiddeld lager uitvalt over de hele periode. Bij sommige bedrijven kan je zelfs tot 3 maanden huren zonder verdere verplichtingen. Een goede oplossing wanneer je voor langere tijd niet zonder auto kan.

Auto huren in het buitenland

Ga je op vliegvakantie en wil je op je bestemming verschillende plekken gaan bezoeken? Dan is het zeker raadzaam om van tevoren een huurauto te regelen. Dit kan via de reisaanbieder of via de website van het verhuurbedrijf.

Hierbij dien je te letten op het SGR keurmerk, zodat je weet dat je te maken hebt met een betrouwbare aanbieder. Ook is het raadzaam om alle voorwaarden goed door te lezen, en alle zaken geregeld te hebben voordat je in het betreffende land aankomt. Zo kunnen eventuele misverstanden door het gebruik van een vreemde taal worden voorkomen.

Denk ook goed na over het gebied waar je gaat rijden. Wanneer je van plan bent om in bergachtig gebied te gaan rijden, heb je een auto met meer vermogen nodig. Ook dient de auto voldoende ruimte te bieden voor de koffers, zodat de ritjes van en naar het vliegveld comfortabel verlopen.

Waar dien je nog meer rekening mee te houden?

Zowel in het binnen- als het buitenland zijn er zaken die belangrijk zijn als het aankomt op autoverhuur. Zo vragen de meeste verhuurbedrijven naar een creditcard.

Zorg dus van tevoren voor een creditcard als je van plan bent om een auto te huren. De creditcard wordt gebruikt om borg in te houden als garantie. Wanneer je de auto inlevert, krijg je deze weer teruggestort.

Controleer de auto bij het ophalen en inleveren op schade. Wanneer je schade constateert bij het ophalen, dien je dit door te geven vóórdat je wegrijdt. Dit voorkomt dat schade die niet door jou veroorzaakt is, ten onrechte op jou wordt verhaald.

Zorg er ten slotte ook voor dat de benzinetank vol is bij het inleveren, wanneer dit van tevoren is afgesproken. Vooraf tanken is namelijk aanzienlijk goedkoper dan wanneer het verhuurbedrijf de tank achteraf moet bijvullen.

Auto huren via platformen

Een auto huren wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Van tevoren kan je verschillende aanbieders qua prijs met elkaar vergelijken om kosten te besparen. Een voorbeeld van een voordelig platform is Snappcar.

Een groot voordeel van Snappcar is dat de particuliere aanbieders zelf hun prijzen bepalen. Hierdoor kan je soms tegen een leuke huurprijs aanlopen. Bij commerciële aanbieders daarentegen, zullen de prijzen hoger uitvallen omdat de verhuur van auto’s in dat geval van een bedrijf uitgaat.

Ten slotte dient het huren van een auto een stressvrije en fijne ervaring te zijn. Wanneer eenmaal alles geregeld is, kan je gaan genieten van de autorit naar een gezellig dagje uit of een zonnige vakantie. Vele veilige kilometers gewenst!
Plagiarism Check